Migren Botoksu

Migren Botoksu

Migren Botoksu : Kişinin yaşam kalitesini düşüren sağlık problemlerinden biri olan migren, günümüzde botoks uygulamalarıyla hafifletilebilmektedir. Son yıllarda hem uluslararası alanda hem de ülkemizde sıklıkla yapılan uygulamalardan biri olan migren botoksu sayesinde günümüzde pek çok kadın ve erkek daha sağlıklı ve mutlu yaşam sürebilmektedir.

Migren botoxu migren tedavi yöntemlerinde öne çıkan oldukça konforlu bir uygulamadır. Clostridium Botulinum bakterisinin ürettiği Botulinum toksin yani botoks ilk olarak estetik amaçlarla yapılmaya başlanmıştır. Ardından botoks uygulamasını yaptıran kişiler bu uygulamanın baş ağrılarına iyi geldiğini ifade ettiklerinde botoks migren üzerine geliştirilmiş ve günümüzde migrenin tedavisinde kullanılan halini almıştır.

Migren botoxu uzun süredir migren ataklarının tedavisi için kullanılan bir uygulama olup etkinliği çeşitli araştırmalarla kanıtlanmıştır.

Migren Botoksu nedir?

Botoks yalnızca uygulandığı alana etki eden ve enjekte edildiği bölgedeki sinir uçlarını paralize ederek ağrı iletiminde rol oynayan bileşenlerin etkisini engelleyen bir uygulamadır.

Migren botoxu migrenin oluşmasına neden olan şakak, alın, boyundaki belirli kaslar ve baş arkasına enjekte edilerek uygulanır.

Migren botoksunun bu alanlara enjekte edilerek ağrıların önüne geçilmesi sağlanır. Migren botoksu FDA yani Amerikan İlaç İdaresi tarafından onaylanmış bir uygulamadır dolayısıyla güvenilirliği kanıtlanmıştır. Bu uygulama bütün migren hastalarına uygulanan bir uygulama değildir ve uygulamanın yapılması için bazı şartlar aranmaktadır.

Migren botoksunda amaç, migren ataklarını başlatan kas kümelerinde sinir iletimini engelleyerek bu kümelerin aktif kasılmasını önlemek ve bu şekilde migrenin tetiklenmesinin önüne geçmektir.

Migren botoksunda ve tedavi başarısında migren atak sayıları, şiddeti ve hastalığın ciddiyeti önemlidir. Bazı kişilerde tek seansta etki gösteren bu uygulama, migren ataklarını şiddetli bir şekilde yaşayan kişilere birden fazla seans halinde uygulanabilir.

Migren Botoksu nasıl yapılır?

Migren botoxu mutlaka uzman doktorlar tarafından yapılması gereken bir uygulamadır. Migren botoxu, diğer botoks uygulamalarında olduğu gibi özel ince uçlu iğnelerle yapılan bir işlemdir.

Uygulama öncesinde hastanın ağrı ve acı hissetmemesi amacıyla enjeksiyon yapılacak bölgeler anestetik kremler ile uyuşturulur. Bu uygulama migren ağrısının neden olduğu şakak, alın, boyundaki belirli kaslar ve baş arkasına uygulanır. Migren botoxunun etki mekanizması enjekte edildiği bölgede sinir uçlarına etki ederek burada ağrı iletiminde rol oynayan etkenlerin etkisinin engellenmesine dayanır.

Migren ağrısı fazla olan hastalarda migren noktalarına daha fazla botoks enjekte edilmektedir. Migren botoxu ortalama olarak 20-30 dakika süren basit bir uygulamadır.

Migren botoksu uygulamasının etkisi uygulamadan sonraki üçüncü günde kendini göstermeye başlar.

Etkinin tam olarak kendini göstermesi ise uygulamadan sonraki 10-14. günü bulur. Etkinin ne kadar görüleceği ise kişiye ve hastalığa göre farklılık gösterir. Bu uygulamanın etkisi ortalama olarak 4-6 ay sürmektedir. Etkinin devam etmesi için bu süre zarfından sonra uygulamanın mutlaka yenilenmesi gerekir.

Migren Botoksu için kimler uygun birer adaydır?

Migren botoxu migreni olan kişilere uygulanan, bu hastalığın tedavisi amacıyla yapılan bir botoks uygulamasıdır. Baş ağrısına eşlik eden mide bulantısı, ışığa ve sese karşı aşırı hassasiyet, yaşanan baş ağrısının günlük hayatın olumsuz etkilemesi migrenin belirtileridir.

Migren botoxu migreni olan hastalara uygulansa da her hasta için uygulanabilen bir tedavi şekli değildir.

Migren botoksunun yapılabilmesi için hastanın ayda ortalama iki ya da daha fazla migren atağı geçirmesi ya da on günü aşan baş ağrısı yaşaması gerekir. Yaşanan migren ataklarının uzun sürmesi önemlidir.

Migren Botoxu kimlere uygulanmaz?

Migren botoxu; hamile kadınlara ve emzirme dönemindeki annelere, myastenia gravis gibi kas hastalığına sahip olan kişilere, botoks maddesine alerjisi olan kişilere, cilt kanserleri olanlara, uygulama bölgesinde aktif enfeksiyonu olan kişilere, aspirin gibi kan sulandırıcı ilaç kullananlara, aminoglikozid grubu ilaç kullananlara ve basit düzeyde ağrı kesiciler ile geçen, migren atağı haftalık olarak tekrarlamayan kişilere uygulanmaz.

Bununla birlikte botoks uygulamaları enjeksiyon içeren işlemler olduğu için pek çok ameliyatsız estetik uygulamada olduğu gibi migren botoxunda da 18 yaş sınırı bulunmaktadır. 18 yaşını doldurmamış, henüz gelişim çağını tamamlamamış kişilere migren botoksu yapılmamaktadır.

Migren Botoksu hangi uygulamalarla kombine olarak yapılabilir?

Migren botoxu cerrahi olmayan bir estetik uygulama olması, iyileşme sürecine ihtiyaç duyulmaması ve pratik olmasından dolayı diğer ameliyatsız estetik uygulamalarla kombine olarak yapılabilir.

Migren botoksuyla birlikte yapılan ameliyatsız estetik uygulamalarının başında dolgu, botoks, mezoterapi, lazer ve ses dalgalarıyla gerçekleştirilen uygulamalar gelmektedir.

Hangi uygulamanın kombine olarak gerçekleşeceğine uygulama yaptıran kişinin istekleri ve doktorun planlaması karar verecektir. Bundan dolayı migren botoxu öncesinde tüm istek ve şikayetler doktor ile paylaşılarak buna uygun bir tedavi planlaması yapılmalıdır.

Migren Botoxu sonrası ne zaman sosyal hayata dönülür?

Migren botoxu sonrasında hasta aynı gün sosyal hayatına dönebilir. İş hayatına dönmek için ise uygulamadan sonra bir gün beklenmelidir. Uygulamadan sonraki 7-10. günde doktor hastayı kontrol seansına çağırır ve hastaya ağrı şiddeti atak sıklıkları hakkında soru sorarak bilgi edinir.

Hastanın verdiği bilgiler kayıt edilerek yeni dozun yapılmasının gerekli olup olmadığı belirlenir. Yeni dozun yapılmasına karar verilirse tedavi planı şekillendirilir.

Migren botoxu sonrasındaki ilk iki gün kan sulandırıcı ilaçlar kullanılmamalı, bitki çayları, kafein içeren içecekler, aşırı sıcak içecekler, alkol ve tütün tüketilmemeli, omega 3 ve E vitamini takviyeleri doktor kontrolüyle kullanılmalı, sauna, hamam ve solaryum gibi ortamlardan uzak durulmalı, aşırı sıcak suda duş alınmamalı, güneşin altında uzun süreli kalınmamalı, ağır egzersizlerden ve ağır eşya kaldırmaktan uzak durulmalıdır.

Migren atakları kişinin yaşam kalitesini düşüren sosyal hayatını zorlaştıran günlük hayatında problem yaşamasına neden olan bir sağlık problemidir. Günümüzde söz konusu migren tedavisi olduğunda birçok farklı tedavi uygulanmakla birlikte bu tedaviler arasında gerek sağladığı konfor gerekse etkinlik nedeniyle migren botoksu, en popüler kabul edilen tedavi yöntemidir. Alanında yetkin uzman bir doktor tarafından yapılan migren botoksu ile migren atakları minimalize edilirken kişilerin yaşam kaliteleri artırılır. Azalan migren atakları sayesinde gerek sosyal yaşantılarında gerekse iş hayatlarında kişiler daha huzurlu ve başarılı olur. Migren botoksu uygulaması sadece fiziksel olarak değil aynı zamanda sağladığı konfor sayesinde kişileri psikolojik olarak da olumlu yönde etkileyen etkin bir tedavi seçeneğidir.

Instagram : @dresracelik

Sıkça Sorulan Sorular

Migren Botoksunda yaş sınırı nedir?

Migren botoksu kas gelişimini tamamlamış 18 yaşını geçen kişilere yapılmalıdır. 18 yaşın öncesi gelişim çağını tamamlamamış olduğu için yapılmamalıdır.  Migren botoksu sağlık açısından yapılan bir uygulama olduğu için migren ataklarını sıklıkla yaşayan kişilere doktor kararıyla uygulanır.

Migren Botoksu ağrılı bir uygulama mıdır?

Migren botoksunda minimal düzeyde iğne vurulurken olduğu gibi bir hafif bir rahatsızlık hissi görülebilir. Uygulama öncesinde işlem alanları anestetik kremler ile uyuşturularak kişinin ağrı ve acı hissinin minimum düzeye inmesi amaçlanır. İşlem öncesi anestetik kremler kullanıldığı için söz konusu migren botoksu olduğunda bu uygulamanın neredeyse ağrısız ve acısız bir uygulama olduğunu söylemek mümkündür.
Bize Ulaşın

Op. Dr. Esra Çelik Sorularınızı Yanıtlıyor.

    Diğer Tedaviler
    Yüz ve Boyun Germe
    Yüz ve Boyun Germe

    Yaş alma, güneşin zararlı ışınları, kilo alıp verme, yer çekimi gibi çeşitli etkenler zamanla yanak bölgesinde sarkma yapıp kişiyi olduğundan yaşlı gö..

    Devamı >
    Yanak Dolgusu
    Yanak Dolgusu

    Yanak Dolgusu : Yaşın ilerlemesi ile ortaya çıkan kırışıklıkların tedavisi ve yüzü şekillendirmek amacıyla yapılan yanak dolgusu özellikle son yıllard..

    Devamı >
    Yanak Asma
    Yanak Asma

    Yanak Asma : İnsan yaş aldıkça ya da kilo aldıkça yüzü sarkmaya ve dikdörtgen görünümü oluşmaya başlar. Özellikle çene kenarlarında ve yanaktaki sarkm..

    Devamı >
    Yağ Enjeksiyonu
    Yağ Enjeksiyonu

    Yağ Enjeksiyonu : Günümüzün güzellik algıları yüz, popo , meme, kalça gibi bölgelerin dolgun ve hacimli görünmesini temel alıp bu bölgeleri dolgun ola..

    Devamı >
    Şakak Asma & Germe
    Şakak Asma & Germe

    Şakak Asma & Germe Ameliyatı : Kişinin yaşını ya da olduğundan daha yaşlı görünme nedeni genellikle şakak ve alın bölgesindeki kırışıklıklar olara..

    Devamı >
    Somon DNA
    Somon DNA

    Somon DNA : Cildimiz güneş etkisi, yaş alma, gebelik, hava kirliliği, uykusuzluk, hormonlar gibi birçok etkene bağlı olarak yıpranmaya ve matlaşmaya m..

    Devamı >
    Mineral Dolgu
    Mineral Dolgu

    Mineral Dolgu : Cildimiz yaş almanın yanı sıra genetik etkenler, çevresel faktörler ve yaşamsal alışkanlıklara bağlı olarak da olduğundan çok daha yaş..

    Devamı >
    Morpheus 8
    Morpheus 8

    Morpheus 8 : Cilt birçok nedene bağlı olarak zamanla yıpranır ve eski dinç görünümünü kaybeder. Son yılların popüler uygulamalarından biri olan ve söz..

    Devamı >
    Migren Botoksu
    Migren Botoksu

    Migren Botoksu : Kişinin yaşam kalitesini düşüren sağlık problemlerinden biri olan migren, günümüzde botoks uygulamalarıyla hafifletilebilmektedir. So..

    Devamı >
    Kimyasal Peeling
    Kimyasal Peeling

    Kimyasal Peeling nedir? Kimyasal Peeling cildi canlandırmak, doğallığını geri kazandırmak, gençleştirmek ve cildin iyi görünmesini sağlamak amacıyla..

    Devamı >
    Kaş Asma
    Kaş Asma

    Kaş Asma : Yüzün göz, göz çevresi ve kaş bölgesi insanın mimiğini ve bakışını değiştirdiği için bu bölgenin bakışlara uygun durması oldukça önemlidir...

    Devamı >
    Jawline Çene Dolgusu
    Jawline Çene Dolgusu

    Jawline Çene Dolgusu : Yüzde çene hattının simetrik olması ve yüzün altın orana uyması yüz güzelliğini belirleyen önemli unsurlar arasındadır. Doğal o..

    Devamı >
    Jalupro Gençlik Aşısı
    Jalupro Gençlik Aşısı

    Jalupro Gençlik Aşısı : Cilt yaş alma, stres, zararlı güneş ışınları, kötü beslenme ve yaşam alışkanlıklarına bağlı olarak nemini kaybedebilir ve bunu..

    Devamı >
    IPL (Lime Light)
    IPL (Lime Light)

    IPL (Lime Light) : Çeşitli etkenlere bağlı olarak ciltte oluşan lekelenmeler, kızarıklıklar ya da kılcal damarların kendini göstermeye başlamasıyla bi..

    Devamı >
    Gençlik Serumu
    Gençlik Serumu

    Gençlik Serumu : Cilt çeşitli etkenlerden etkilenmeye oldukça açık olup yıpranmaya ve yaşlanmaya oldukça müsait bir yapıdır. Gençlik serumu ise özelli..

    Devamı >
    Fraksiyonel Lazer
    Fraksiyonel Lazer

    Fraksiyonel Lazer : Yaş alma, güneş ışınları, gebelik ve hava kirliliği gibi etmenlerden dolayı cilt hasar görmeye müsait özelliktedir. Kolajen üretim..

    Devamı >
    Facetite
    Facetite

    Facetite : Cilt altı dokularda çeşitli nedenlere bağlı olarak erime ve cilt gevşeklikleri yaşanır. Cilt elastikiyetinin kaybedilmesiyle birlikte yüz h..

    Devamı >
    Dudak Dolgusu
    Dudak Dolgusu

    Dudak Dolgusu : Dudaklar insan yüzünde en çok dikkat çeken bölgelerden biri olduğu için doğuştan güzel dudaklara sahip kişilerin oldukça avantajlı old..

    Devamı >
    Dudak Asma & Lip Lift
    Dudak Asma & Lip Lift

    Dudak Asma (Lip Lift) : Yaş alma ve yer çekimi etkisiyle birlikte yüz bölgesindeki özellikle göz ve dudak çevresindeki dokuların azalmasından dolayı g..

    Devamı >
    Burun Dolgusu
    Burun Dolgusu

    Burun dolgusu burundaki çeşitli nedenlerden dolayı kişilerin istediği estetik burun görünümüne sahip olmadığı durumlarda yapılan cerrahi olmayan bir e..

    Devamı >
    Boyun ve Gıdı Asma
    Boyun ve Gıdı Asma

    Boyun ve Gıdı Asma Estetiği : Boyun ve gıdı bölgesindeki gevşekliğin fazla olması kişiyi olduğundan yaşlı gösterebilir ve bu kişiler estetik görünümle..

    Devamı >
    Botoks
    Botoks

    Botoks : İlk kez 1970'li yıllardan itibaren uygulanmaya başlanan botoks özellikle son zamanlarda sıklıkla tercih edilen bir uygulama haline gelmiştir...

    Devamı >
    Ameliyatsız Cilt Gençleştirme
    Ameliyatsız Cilt Gençleştirme

    Ameliyatsız Cilt Gençleştirme : Cildimiz yaşayan bir dokudur ve biz yaş aldıkça o da bizimle birlikte yaş alır. Yaş almasına bağlı olarak da tıpkı vüc..

    Devamı >
    Accutite
    Accutite

    Accutite : Cildin yaş almaya gösterdiği bir tepki olarak göz altı torbalarının oluşmaya başlaması, cilt gevşemelerinin kendini göstermeye başlaması ve..

    Devamı >