Burun Dolgusu

Burun Dolgusu

Burun dolgusu burundaki çeşitli nedenlerden dolayı kişilerin istediği estetik burun görünümüne sahip olmadığı durumlarda yapılan cerrahi olmayan bir estetik uygulamadır. Özellikle son yıllarda oldukça rağbet gören bu uygulama sayesinde kişinin şikayetlerine göre burunlarındaki şekil bozukluğu kısmi olarak giderilebilir, asimetri düzeltilebilir ve burun ucu kaldırılabilir.

Burun Dolgusu nedir?

Burun dolgusu ya da tıptaki adıyla ameliyatsız rinoplasti, burundaki şekil bozukluklarının giderilmesi amacıyla uygulanan bir işlemdir. Burun dolgusu bu işleme özel olarak üretilmiş içeriğinde hyaluronik asit bulunan dolgu maddelerinin burun bölgesindeki deri altında milimetrik iğneler ile enjekte edilmesi yöntemi ile uygulanır. Bu uygulama ile burundaki kemer görüntüsü ve burundaki asimetriler büyük oranda düzeltilebilir.

Burun ucu dolgusu ise burun ucu düşüklüğü yaşayan kişilere ya da burun ucunda şekil bozukluğu bulunan kişilere yapılan bir dolgu uygulamasıdır. Dolgu maddesi burun ucundaki derinin altına enjekte edildiği için burun ucu daha kalkık bir görünüm alır. İşlem cerrahi bir uygulama olmadığı için deriye hiçbir şekilde kesi atılmaz ve bu en önemli avantajıdır. İşlem ağrısız ve acısız bir uygulama olmasının yanı sıra genel anestezi gibi komplike bir anesteziye ihtiyaç duyulmaz.

Uygulama cerrahi kesi ve dikiş gerektirmediği için uygulama ize neden olmaz. Ağrısız, acısız ve son derece konforlu bir uygulamadır. Dolayısıyla bu uygulamayı yaptırmayı düşünen kişiler rahatça uygulamayı yaptırabilir. İşlem estetik bir uygulama olmakla birlikte kalıcı bir uygulama olmadığı için beğenilmeyen durumlarda vazgeçilebilen bir uygulamadır yani geri dönüşü vardır. Uygulama sonrasında sosyal hayata hemen geri dönülebildiği için sosyal hayatı ve iş hayatını olumsuz etkilemez.

Burun Dolgusu nasıl yapılır?

Burun dolgusu yaptırmak isteyen kişilerin ilk olarak yapması gereken adım detaylı bir doktor muayenesinden geçmektir. Burun dolgusu için şartların uygun olduğuna doktor muayenesinin ardından karar verilecektir. Uygulamadan önce doktor hastanın isteklerini göz önünde bulundurarak yüz yapısına göre bir tedavi planlar. Burada burun şeklinde hastanın şikayetçi olduğu durumları doktora bildirmesi önemlidir. Tedavinin planlanmasının ardından uygulamaya geçilir.

Uygulamaya başlamadan önce kişinin acı ve ağrı hissinin azaltılması amacıyla uygulama bölgesindeki deri üzerine anestezik kremler uygulanır. Bu bölgede ağrı ve acı hissi azaltıldıktan sonra deri antiseptik solüsyon kullanılarak temizlenir. Dolgu maddesi için uygulamaya özel olarak üretilen hyaluronik asit bazlı dermal dolgular burun bölgesinde düzeltilmesi gerekilen alanlarda cilt altına enjekte edilir. Uygulama sonrasında hafif kızarıklık ve şişlik görülebilir, bu durumlar kısa süreli olup kendiliğinden geçecektir. Burun dolgusu öncesinde ve sonrasında doktor kişinin fotoğrafını çeker ve karşılaştırma yapılarak tedavi başarısı gösterilir.

İşlem ortalama olarak 15-20 dakika süren, kişiye acı ve ağrı vermeyen, oldukça konforlu bir uygulamadır. Vücuda ciddi bir yan etkisi ve komplikasyonu olmayan bu uygulama sonrasında kişinin yaşantısı etkilenmemektedir.

Burun dolgusu geri dönüşü olan bir uygulamadır. Bazı kişiler yapılan burun dolgusundan memnun kalmadığında burun dolgusu eritilebilir. Eritme işlemi için özel olarak üretilen ürünler kullanılır. Çeşitli enzimler dolgu maddesiyle karşılaştığında dolgu maddesini eritir ve eritme işleminde de bu enzimler kullanılır. Burun dolgusu eridikten bir süre sonra vücuttan atılır. Bu süreçte endişe edecek bir durum söz konusu değildir.

Burun Dolgusu için kimler uygun birer adaydır?

İşlem 18 yaş üstü kişilere, burun şeklinde hafif kemer, eğrilik veya burun ucu düşüklüğü olan kişilere, burun bölgesinde asimetrik olan kişilere, burnun bir tarafının diğer tarafa göre daha çökük olan kişilere ve burun estetik ameliyatı sonrası oluşan hafif deformiteleri düzeltmek isteyen kişilere yapılabilir. İşlemin en önemli avantajı cerrahi bir uygulama olmamasından dolayı burun estetiği ameliyatı olmayı istemeyen kişilere yapılabilmesidir.

Kimlere uygulanmaz?

Uygulama hamile kadınlara, emzirme dönemindeki annelere, bazı ciddi kronik hastalığı olan kişilere, cilt hastalığı olan kişilere, cilt kanseri olan kişilere, aktif uçuğu olan kişilere, uygulama bölgesinde aktif enfeksiyonu olan kişilere, burun dolgu maddesine alerjisi olabilecek kişilere, burnunu küçültmek isteyen kişilere, burun kemerinde şiddetli eğrilik olan kişilere ve nefes alma probleminin düzelmesini isteyen kişilere yapılamaz.

Hangi uygulamalarla kombine olarak yapılabilir?

Burun dolgusu diğer dolgu uygulamalarıyla, vitamin enjeksiyonlarıyla, botoks uygulamasıyla, lazer ya da ışık tedavileriyle birlikte yapılabilen oldukça konforlu bir uygulamadır. Bu uygulamalarla birlikte yapıldığında herhangi bir risk bulundurmayan burun dolgusu burna estetik görünüm kazandırmanın yanı sıra genç ve dinç bir görünüm de kazandırır.

Uygulama burunda ileri derecede kemerleşme, çöküklük ve eğiklik olan kişilerde yeterli olmamaktadır. Ayrıca burun dolgusu da kalıcı bir uygulama değildir. Etkisi geçtiğinde yeniden uygulanması gereken bu uygulamanın tekrarlanmasında bir sakınca yoktur. Etkinliğini kaybetmiş burun dolgusunda cerrahi operasyon istemeyen kişiler burun dolgusunu yeniden yaptırmayı düşünebilir.

Ne zaman sosyal hayata dönülür?

Uygulama sonrası sosyal hayata dönmek için beklenilmesi gerekilen bir süre bulunmamaktadır. Uygulama sonrasında hafif kızarıklık, ödem ve şişlik yaşanabildiği için kişiler sosyal hayata geri dönmek için bu şikayetlerin düzelmesini bekleyebilir. Bu şikayetler minimal düzeyde olup birkaç saat içerisinde kendiliğinden geçecektir. Uygulamayı yaptıran kişiler uygulama sonrasında yalnızca uygulama bölgesine gözlük basısı yapmaktan kaçınmalıdır.

Uygulamayı yaptıran kişiler ilk 24 saat boyunca burnunu ovuşturmamalı, burna fiziksel temastan kaçınmalı, sıcak duş almamalı, kahve, alkol, sigara ve sıcak içecekler tüketmemeli, yoğun kafeinden kaçınmalı, kan sulandırıcı kullanmamalı, yoğun güneşten kaçınmalı, hamama ve solaryuma girmemeli, makyaj yapmamalı, masajdan kaçınmalı ve ağır spor hareketlerinden uzak durmalıdır.

Güvenilir ve konforlu bir uygulama olan burun dolgusu uygulaması, burnunda küçük değişimlere ihtiyaç duyan ve bu değişimler için genel anestezi almak istemeyen, ameliyat olmaktan imtina eden kadın ve erkekler için ideal uygulamalardan biridir. Doğru bir şekilde planlandığı takdirde burun dolgusu uygulamasıyla başarılı sonuçlar almak mümkündür.

Instagram : @dresracelik

Sıkça Sorulan Sorular

Burun Dolgusunda yaş sınırı nedir?

Burun dolgusu yüz ve vücut gelişimini tamamlamış ve yetişkin kişilere uygulanmalıdır. Yüz ve vücut gelişiminin tamamlanması ise 18 yaşı bulur yani burun dolgusu 18 yaş üzeri kişilere uygulanır. Yaş uygunluğu burun dolgusunu yapacak uzman tarafından belirlenir. Burun dolgusu genellikle 21-35 yaş aralığındaki kişiler tarafından tercih edilmektedir.

Burun Dolgusu ağrılı bir uygulama mıdır?

Burun dolgusu genellikle hyaluronik asit bazlı dolgu maddesi kullanılarak yapılan bir uygulamadır. Burun dolgusu ağrısız ve acısız bir uygulama olmasının yanı sıra kişiler yalnızca uygulama esnasında iğne vurulurken olduğu gibi minimal düzeyde rahatsızlık hissi yaşayabilir. Minimal düzeyde olsa da acı ve ağrı hissinin daha da azaltılması amacıyla uygulama öncesinde deri üzerine anestezik kremler uygulanır ve his kaybının azaldığından emin olununca uygulamaya başlanır.
Bize Ulaşın

Op. Dr. Esra Çelik Sorularınızı Yanıtlıyor.

    Diğer Tedaviler
    Yüz ve Boyun Germe
    Yüz ve Boyun Germe

    Yaş alma, güneşin zararlı ışınları, kilo alıp verme, yer çekimi gibi çeşitli etkenler zamanla yanak bölgesinde sarkma yapıp kişiyi olduğundan yaşlı gö..

    Devamı >
    Yanak Dolgusu
    Yanak Dolgusu

    Yanak Dolgusu : Yaşın ilerlemesi ile ortaya çıkan kırışıklıkların tedavisi ve yüzü şekillendirmek amacıyla yapılan yanak dolgusu özellikle son yıllard..

    Devamı >
    Yanak Asma
    Yanak Asma

    Yanak Asma : İnsan yaş aldıkça ya da kilo aldıkça yüzü sarkmaya ve dikdörtgen görünümü oluşmaya başlar. Özellikle çene kenarlarında ve yanaktaki sarkm..

    Devamı >
    Yağ Enjeksiyonu
    Yağ Enjeksiyonu

    Yağ Enjeksiyonu : Günümüzün güzellik algıları yüz, popo , meme, kalça gibi bölgelerin dolgun ve hacimli görünmesini temel alıp bu bölgeleri dolgun ola..

    Devamı >
    Şakak Asma & Germe
    Şakak Asma & Germe

    Şakak Asma & Germe Ameliyatı : Kişinin yaşını ya da olduğundan daha yaşlı görünme nedeni genellikle şakak ve alın bölgesindeki kırışıklıklar olara..

    Devamı >
    Somon DNA
    Somon DNA

    Somon DNA : Cildimiz güneş etkisi, yaş alma, gebelik, hava kirliliği, uykusuzluk, hormonlar gibi birçok etkene bağlı olarak yıpranmaya ve matlaşmaya m..

    Devamı >
    Mineral Dolgu
    Mineral Dolgu

    Mineral Dolgu : Cildimiz yaş almanın yanı sıra genetik etkenler, çevresel faktörler ve yaşamsal alışkanlıklara bağlı olarak da olduğundan çok daha yaş..

    Devamı >
    Morpheus 8
    Morpheus 8

    Morpheus 8 : Cilt birçok nedene bağlı olarak zamanla yıpranır ve eski dinç görünümünü kaybeder. Son yılların popüler uygulamalarından biri olan ve söz..

    Devamı >
    Migren Botoksu
    Migren Botoksu

    Migren Botoksu : Kişinin yaşam kalitesini düşüren sağlık problemlerinden biri olan migren, günümüzde botoks uygulamalarıyla hafifletilebilmektedir. So..

    Devamı >
    Kimyasal Peeling
    Kimyasal Peeling

    Kimyasal Peeling nedir? Kimyasal Peeling cildi canlandırmak, doğallığını geri kazandırmak, gençleştirmek ve cildin iyi görünmesini sağlamak amacıyla..

    Devamı >
    Kaş Asma
    Kaş Asma

    Kaş Asma : Yüzün göz, göz çevresi ve kaş bölgesi insanın mimiğini ve bakışını değiştirdiği için bu bölgenin bakışlara uygun durması oldukça önemlidir...

    Devamı >
    Jawline Çene Dolgusu
    Jawline Çene Dolgusu

    Jawline Çene Dolgusu : Yüzde çene hattının simetrik olması ve yüzün altın orana uyması yüz güzelliğini belirleyen önemli unsurlar arasındadır. Doğal o..

    Devamı >
    Jalupro Gençlik Aşısı
    Jalupro Gençlik Aşısı

    Jalupro Gençlik Aşısı : Cilt yaş alma, stres, zararlı güneş ışınları, kötü beslenme ve yaşam alışkanlıklarına bağlı olarak nemini kaybedebilir ve bunu..

    Devamı >
    IPL (Lime Light)
    IPL (Lime Light)

    IPL (Lime Light) : Çeşitli etkenlere bağlı olarak ciltte oluşan lekelenmeler, kızarıklıklar ya da kılcal damarların kendini göstermeye başlamasıyla bi..

    Devamı >
    Gençlik Serumu
    Gençlik Serumu

    Gençlik Serumu : Cilt çeşitli etkenlerden etkilenmeye oldukça açık olup yıpranmaya ve yaşlanmaya oldukça müsait bir yapıdır. Gençlik serumu ise özelli..

    Devamı >
    Fraksiyonel Lazer
    Fraksiyonel Lazer

    Fraksiyonel Lazer : Yaş alma, güneş ışınları, gebelik ve hava kirliliği gibi etmenlerden dolayı cilt hasar görmeye müsait özelliktedir. Kolajen üretim..

    Devamı >
    Facetite
    Facetite

    Facetite : Cilt altı dokularda çeşitli nedenlere bağlı olarak erime ve cilt gevşeklikleri yaşanır. Cilt elastikiyetinin kaybedilmesiyle birlikte yüz h..

    Devamı >
    Dudak Dolgusu
    Dudak Dolgusu

    Dudak Dolgusu : Dudaklar insan yüzünde en çok dikkat çeken bölgelerden biri olduğu için doğuştan güzel dudaklara sahip kişilerin oldukça avantajlı old..

    Devamı >
    Dudak Asma & Lip Lift
    Dudak Asma & Lip Lift

    Dudak Asma (Lip Lift) : Yaş alma ve yer çekimi etkisiyle birlikte yüz bölgesindeki özellikle göz ve dudak çevresindeki dokuların azalmasından dolayı g..

    Devamı >
    Burun Dolgusu
    Burun Dolgusu

    Burun dolgusu burundaki çeşitli nedenlerden dolayı kişilerin istediği estetik burun görünümüne sahip olmadığı durumlarda yapılan cerrahi olmayan bir e..

    Devamı >
    Boyun ve Gıdı Asma
    Boyun ve Gıdı Asma

    Boyun ve Gıdı Asma Estetiği : Boyun ve gıdı bölgesindeki gevşekliğin fazla olması kişiyi olduğundan yaşlı gösterebilir ve bu kişiler estetik görünümle..

    Devamı >
    Botoks
    Botoks

    Botoks : İlk kez 1970'li yıllardan itibaren uygulanmaya başlanan botoks özellikle son zamanlarda sıklıkla tercih edilen bir uygulama haline gelmiştir...

    Devamı >
    Ameliyatsız Cilt Gençleştirme
    Ameliyatsız Cilt Gençleştirme

    Ameliyatsız Cilt Gençleştirme : Cildimiz yaşayan bir dokudur ve biz yaş aldıkça o da bizimle birlikte yaş alır. Yaş almasına bağlı olarak da tıpkı vüc..

    Devamı >
    Accutite
    Accutite

    Accutite : Cildin yaş almaya gösterdiği bir tepki olarak göz altı torbalarının oluşmaya başlaması, cilt gevşemelerinin kendini göstermeye başlaması ve..

    Devamı >