
Çeşitli faktörlerin etkisiyle, alt ve üst göz kapaklarındaki deri gevşeyip sarkabilir. Kas ve yağ dokularının fıtıklaşması ile torbalanmalar oluşabilir. Hatta ileri aşamalarda, üst göz kapağı hastanın görmesini engelleyebilir. Tüm bunlar, yorgun ve uykulu bir görünüme sebep olur. Taze ve dinamik bakış kaybolur.
Ameliyat, sedasyonla beraber lokal anestezi veya genel anestezi ile; üst göz kapağındaki doğal kıvrım içerisinden, alt kapakta ise kirpiklerin hemen altından yapılır. Deri fazlalıkları çıkarılır, yağ ve kas dokularına gereken işlemler yapılarak sıkıştırılır. Göz kapakları vücutta en az iz kalan bölgelerden birisidir. Kesilerin doğal kıvrımlara gizlenmesi sayesinde de neredeyse hiç iz kalmaz. Dikişler en geç 4-5. gün alınır. 2-3 hafta çok aşağıya bakarak çalışılması önerilmez. Güneşten korunmak önemlidir. Şişlikler 1 ay içinde azalarak kaybolur. Ancak tam olarak forma girmesi 6. ayı bulur.
Göz kapağı ameliyatına sıklıkla kaş asma eklenir. Bu sonucun daha mükemmel olmasını sağlar. Bazı durumlarda şakak asma veya germe de eklenebilir.
Ayrıca yıllarca yıpranan, yaşlanan göz çevresinin estetik ameliyatlara ek olarak; ilaç krem tedavileri, lazer ile cilt gençleştirme yöntemleri kullanılarak da gençleştirilmesi önerilir. Bu ameliyatsız teknikler, ameliyat sonuçlarını destekler ve resim üzerindeki ince rötuşların yapılmasına benzetilebilir. Genç ciltteki o pırıltıyı yakalamak, ince kırışıklıkları gidermek ancak gerekli görüldüğü taktirde bu yöntemlerin eklenmesi ile mümkün olacaktır.